Svetovno srečanje zakoncev je katoliško gibanje, ki ga vodijo poročeni pari, njegov cilj pa je pomagati zakoncem, da svoje odnose živijo na intimen in odgovoren način. Osrednja izkušnja je “vikend”, ki ga podpira pričevanje dveh ali treh parov in duhovnika, ki razpravljajo o različnih vidikih vsakdanjega življenja. Čeprav je srečanje za zakon navdihnjeno s katoliško tradicijo, je odprto za vse veroizpovedi in religije ter tudi za neverujoče.

Kaj delamo

Vikend je več kot le niz predavanj, saj je predlagana praktična komunikacijska tehnika, ki jo je enostavno uporabiti v vsakdanjem življenju. Za pare je to priložnost, da obogatijo svoj odnos in se posvetijo vrednotam, ki ga delajo stabilnega in trajnega. Za duhovnike in posvečene osebe je to izkušnja za razmislek o njihovi poklicanosti in krepitev odnosa z ljudmi v njihovi skupnosti. Za pare, ki razmišljajo o poroki, je to vikend za usposabljanje o tako pomembni temi, kot je zakon.

Srečanje zakoncev v svetu

Gibanje Srečanje zakoncev je razširjeno v približno 100 državah in skoraj 5 milijonov parov je na lastni koži izkusilo ‘vikend’.